Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Bovenaan Google komen te staan op voor jou relevante zoekwoorden zodat zoveel mogelijk mensen op jouw website klikken? Dat is het doel van zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO (Search Engine Optimization).

Het is echter niet zo gemakkelijk als je waarschijnlijk denkt. De rangschikking binnen Google van de verschillende websites wordt door ontzettend veel verschillende variabelen bepaald. Denk hierbij aan de juiste opbouw van code, content, laadsnelheid en mobiel-vriendelijkheid van je website.

On-site en off-site SEO

Zoekmachine optimalisatie kan verdeeld worden over twee onderwerpen:

  • On-site optimalisatie: Alle optimalisatie binnen en op je website. Denk hierbij aan layout, content, juiste opbouw van codes, interne links en URL-structuur.
  • Off-site optimalisatie: Betreft de optimalisatie buiten je website om. Denk hierbij aan het zorgen voor een snelle hosting en linkbuilding (het genereren van zoveel mogelijk kwalitatieve en relevante links naar je website)

Bovenaan Google komen?

Bovenaan Google komen te staan is een lastig en langdurig proces. Iedereen die beweert dat hij jouw website binnen aanzienlijke tijd een aantal nummer één posities binnen Google kan bezorgen moet je vooral niet geloven. Niemand weet precies hoe het algoritme van Google in mekaar steekt. Wel heeft Google door de tijd heen verschillende aanwijzingen gegeven waar je op moet letten om goed te scoren binnen Google.

Eenmaal bovenaan Google levert dit echter heel veel voordelen op:

✓ Meer gerichte websitebezoeken
✓ Geen klik-kosten aan advertenties
✓ Mensen beschouwen websites bovenaan Google als specialisten
✓ Verhoogde naam- en merkbekendheid

Meer weten over de mogelijkheden van zoekmachine optimalisatie (SEO)? Neem contact op.